Cum sa desfunzi o chiuveta infundata

Apa din chiuveta sau cada se duce tot mai greu sau simti mirosuri grele venind de pe scurgere? Atunci, cel mai probabil este ca chiuveta este infundata cu resturi de mancare, grasime, sapun sau, dupa caz, smocuri de par sau scame.

Problema este destul de neplacuta, insa este  destul de frecventa si trebuie rezolvata rapid.

Daca problema este prezenta in baie, cel mai bine ar fi sa incerci sa scoti dopul de murdarie cu ajutorul unei surubelnite sau a unei sarme spiralate in capat, nu inainte de a desuruba ventilul (sita prin care se scurge apa).

O alta varianta este sa utilizezi pompa vetuza – lasa apa sa curga in chiuveta si cand aceasta este plina pe un sfert, utilizeaza pompa de desfundare. Foloseste manusi si incearca sa prinzi imediat murdaria care iese de pe scurgere si sa o arunci rapid.

Dupa ce scapi de dopul de murdarie, poti introduce o perie (asemanatoare cu cea pentru spalat sticle) cu putin detergent abraziv pentru a curata foarte bine teava.

Pentru rezultate cu adevarat exceptionale, toarna pe scurgere un plic de bicarbonat si apoi o ceasca de otet. Aceste doua ingrediente vor avea o reactie chimica puternica, dar vor curata orice urma de mizerie de pe teava. In plus, mirosurile neplacute vor disparea intr-un timp foarte scurt.

Dupa 30 de minute toarna apa fierbinte pentru a indeparta si urmele de grasime.

Lasa un comentariu