2009

Cum sa scapi de gandacii de bucatarie

In mod sigur ti s-a intamplat cel putin o data sa intri noaptea in baie/bucatarie si sa dai peste gandacii care se simteau ca acasa. Zilele le sunt numarate daca vei incerca urmatoarele trucuri: Foloseste aspiratorul, nu matura Atunci cand... (Continue reading)

Tagged with:         

Cum alegi un frigider

Cumpararea unui frigider nou cere multa atentie si informare. Nu este o alegere care trebuie facuta pe moment, in functie de aspect sau de pret. Iata cateva lucruri care ar trebui sa te intereseze in ceea ce priveste achizitionarea unui... (Continue reading)

Tagged with:         

Cum se creeaza o baza de date MySQL din linia de comanda

Crearea unei baze de date din linia de comanda si adaugarea unui user cudrepturi asupra acesteia: [root@server ~]# mysql -u root -p Enter password: Welcome to the MySQL monitor.  Commands end with ; or \g. Your MySQL connection id is... (Continue reading)

Cum sa vezi toate echipamentele in Device Manager (Windows)

Exista uneori situatii cand conectati un nou echipament calculatorului, cum ar fi un stick, un modem, sau orice altceva si totusi nu este recunoscut, nu apare in Device Manager nici daca se activeaza optiunea “Show hidden devices”. Exista insa doua... (Continue reading)

Tagged with:         

Cum inramezi o poza in PhotoShop

Inramarea unei poze in photoshop este un procedeu care poate avea efecte spectaculoase. Fie ca este vorba de o rama groasa, subtire, alba sau neagra (cu albsau negru nu dai niciodata gres), aceasta are rolul de a ordona, defini si... (Continue reading)

WordPress – dezactivarea/stergerea reviziilor

De fiecare data cand editezi un post sau o pagina pe platforma de bloging WordPress se creeaza numitele “revisions” (revizii ale acestora). Astfel, daca reveniti asupra postului scris de n ori, veti avea in baza de date tot atatea salvari/intrari,... (Continue reading)

Tagged with:             

Sintaxa setare sarcini cron

Eu am mereu aceasta problema cand vine vorba de a seta cate un nou cron. Pentru incepatori, cron-ul este un serviciu al serverelor linux de a rula comenzi sau scripturi la anumite intervale de timp, cum ar fi spre exemplu... (Continue reading)

Cum sa largesti pantofii

Iata cateva metode prin care poti largi orice pereche de pantofi. Crema hidratanta din belsug Toarna in interiorul pantofilor tai crema hidratanta din belsug si apoi incalta-i prin casa cel putin jumatate de ora. Crema va intinde pielea si astfel... (Continue reading)

Tagged with:

Cum se curata bijuteriile

Iata cateva metode prin care poti reda stralucirea aurului, argintului, perlelor sau pietrelor pretioase. Cum se curata aurul Se curata cu o bucata de bumbac inmuiata in alcool medicinal. In acest fel bijuteria va scapa de orice urma de mizerie,... (Continue reading)

Tagged with:         

Cum activezi optiunea “Notify me when a reply is posted” in phpBB

Am sapat ceva pe net pentru a face implicita/default aceasta optiune, iar solutia este foarte simpla. In directorul radacina al forumului deschideti cu un editor fisierul includes/functions_user.php Aici cautati linia: ‘user_notify’ => 0, si inlocuiti valoarea 0 cu 1 ‘user_notify’... (Continue reading)